Gimnastică de la primii paşi

Proiectul presupune amenajarea unei săli de sport cu echipamente şi aparatură specifice.

Inaugurarea creşei sportive din Arad va avea loc în luna august 2022, urmând ca din septembrie cei 70 de copii înscrişi în proiect să înceapă cursurile.

„Este un pas mic pe lungul drum al redresării gimnasticii din România, un drum sprijinit de oameni pozitivi care au inţeles importanţa gimnasticii ca disciplină fundamentală în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a noilor generaţii de copii.” – Carmencita Constantin, Preşedinte FR Gimnastică

Părţile implicate în această colaborare îşi doresc ca proiectul pilot al creşei sportive să fie extins la scară naţională prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care investeşte în construirea a 110 creşe. Ministerul Educației va coordona implementarea acestei reforme, iar demersurile privind investițiile în infrastructură (construirea și dotarea celor 110 de creșe) vor fi făcute sub coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

FRG va asigura transferul de know-how necesar in activitățile de gimnastică, va oferi informații pentru achiziționarea aparaturii specifice şi va promova cel mai iubit sport din România ca instrument în formarea unui stil de viața sănătos.