Un nou început pentru gimnaști

Andrei Muntean, Răzvan Marc, frații Gabriel și Robert Burtanete, Emilian Neagu și Rafael Szabo participă timp de două săptămâni la un cantonament de pregătire coordonat de antrenorul Gerard Speerstra la Turnacademie Regio Zwolle.

Gimnaștii români sunt însoțiți în Olanda de antrenorii Marius Berbecar și Remus Jivan și kineto-terapeutul Răzvan Spirescu.

Ne place foarte mult, învățăm o mulțime de lucruri noi. Viitorul gimnasticii masculine românești poate că nu este atât de roz pe cât ne-am dori, dar încercăm să progresăm cât mai mult împreună cu Gerard”.- Răzvan Marc

Gimnaștii români au avut parte și de o premieră: un antrenament deschis, la Sportcentrum Victorium, la care au putut asista și locuitori din Zwolle.

Gerard Speerstra, fostul antrenor al campionului olimpic și mondial Epke Zonderland are ca obiective clasarea echipei României în top 13 la Campionatele Europene de la Munchen din luna august și participarea la Campionatele Mondialele de la Liverpool (29.10 - 6.11), precum și calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp (29.09 - 8.10 2023).