România, locul al 3-lea la Munchen

European Gymnastics a trimis Federației Române de Gimnastică o scrisoare de felicitare pentru rezultatele obținute la Munchen, la competiția desfășurată în perioada 11-14 august.

“Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină din 2022 s-au încheiat acum, dar toți cei implicați au amintiri frumoase despre performanțele minunate ale tuturor participanților.
Este o mare plăcere să transmitem cele mai sincere felicitări federației dumneavoastră pentru pregătirea, performanțele și rezultatele excelente ale sportivilor. Cele 2 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz sunt o realizare uimitoare și au plasat federația pe locul trei în clasamentul general pe medalii la această ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică feminină!
Dorim federației, antrenorilor și sportivilor toate cele bune și așteptăm cu nerăbdare sa ne vedem curând!”.
Scrisoarea a fost semnată de Dr Farid Gayibov, Președintele European Gymnastics și de Lisa Worthmann, General Director.

Amalia Puflea, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Miruna Botez și Crina Tudor sunt componente ale CNOPJ Constanța și Deva, fiind antrenate de Gina Gogean Groza, Camelia Voinea, Ramona Micu, Florin Uzum, Cătălin Meran și Lucian Sandu.

Junioarele medaliate la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Munchen fac parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!“, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom