Larisa, exemplu de putere, dăruire și tenacitate.Maratonul calificărilor la Europenele de la Basel s-a încheiat cu obținerea biletului pentru Tokyo de către Larisa Iordache. Gimnasta antrenorilor Lăcrămioara și Cristian Moldovan, care a concurat în ultima subdiviziune, s-a clasat pe locul 4 în calificări după reprezentantele Rusiei, Angelina Melnikova, Viktoriia Listunova și Vladislava Urazova.
Au fost doar două locuri eligibile pentru Jocurile Olimpice, cel mult unul de țară. Ea este cea de-a 61 sportivă din România care va concura la Tokyo.

Imediat dupa concurs, Larisa a ajuns la spital însoțită de antrenorul Cristian Moldovan și de dr Mihai Râșcu. Avea dureri mari, febră 37.8. În urma ecografiei și a CT-ului cu substanța de contrast, medicii au stabilit că este vorba despre o infecție a rinichiului drept. A rămas peste noapte la spital, pentru a începe tratamentul cu antibiotic.
"Am intrat în competiție cu o stare subfebrila, dar am reușit să concurez și să îmi împlinesc visul. Acum fac investigații și am încredere că totul va fi bine" a spus eroina delegației pe o rețea de socializare.

Larisa a început concursul la bârnă, unde a fost notată cu 13.466, a continuat cu 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele. Celelalte două reprezentante ale României, Maria Ceplinschi (13.400 - sarituri, 9.800 - paralele, 12.933 - bârnă și 13.266- sol) și Antonia Duță (12.966 - sarituri, 12.500 - paralele, 9.633 - bârnă și 12.100 - sol), s-au clasat pe locurile 38, respectiv 54.

Larisa Iordache este marea învingătoare a Europenelor de la Basel. Cu o capacitate de control fantastică, asemenea Nadiei în 1979, la Forth Worth, ea și-a depășit durerile și și-a împlinit visul.


Dubla campioană europeană de la Mersin este singura gimnastă din România calificată în concursul individual de vineri și în finalele pe aparate de duminică, la bârnă (prima notă) și la sol ( al 6-lea punctaj).

16 medalii, dintre care 6 de aur a câștigat Larisa Iordache la campionatele europene, ultimele 4 (două de aur și două de argint), în decembrie, la Mersin, la prima competiție după accidentarea din 2017 și infectarea cu COVID-19.

Dacă medicii își vor da acordul, iar ea se va simți bine, Larisa Iordache va concura pentru medaliile Campionatelor Europene de Gimnastică, de la Basel, vineri și duminică în direct la Look TV.