Competiție cu surprize la campionatele naționale

Campioana europeană de junioare de la Mersin, Ana Maria Barbosu (CSȘ Focșani) a concurat doar la paralele, antrenorii considerând că e mai bine să nu forțeze după entorsa de la gleznă.

Asemenea Anei Maria Barbosu, la această ediție a campionatelor naționale un număr semnificativ de gimnaste au concurat doar la anumite aparate, sau au fost retrase din competiție in baza deciziei antrenorilor lor.

Regulamentul de înscriere , respectiv validare, a participării sportivelor la Campionatele Naționale, permite antrenorilor decizia finala de a confima, respectiv infirma , înscrierile inițiale, stabilind și aparatele la care va concura fiecare gimnastă .

În competiția junioarelor 1 (nivel 6), la individual, cel mai mare punctaj din calificări l-a avut Amalia Puflea (CSȘ Bârlad), urmată de Andreea Preda (CSȘ 1 Constanța) și de Ana Turcu (Dinamo), iar la nivel 5, gimnastele din Constanța - Bianca Visovan ( CS Farul), Alexia Gabriela Vănoagă și Miruna Valentina Botez (CSȘ1) - s-au calificat de pe primele 3 locuri, câștigând titlul și în competiția pe echipe.

Campionatele naționale de la Constanța au reprezentat o ocazie pentru oficiali și antrenori să verifice nivelul la care se află gimnastele componente ale BOPJ și CNOPJ.

Întrecerea a fost organizată de F.R.Gimnastică în baza înscrierilor oficiale transmise de către cluburile afiliate, pentru fiecare categorie de vârstă. Dacă în ceea ce privește întrecerea individuală a fost doar concurs de calificare, la echipe s-au decernat medalii.

Titlurile în competiția pe echipe au fost castigate la junioare 2 de LPS Cetate Deva ( nivel 3) și de CSA Steaua ( nivel 4), iar la junioare 1 de CSȘ 1 Constanța/ Farul Constanța ( nivel 5) și de Dinamo ( nivel 6).

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea normelor și măsurilor sanitare și de protecție în vigoare, în Sala Sporturilor din Constanța fiind permis accesul publicului în premieră de la începutul pandemiei cu Sarscov 2.