FIG a anulat etapele de Cupă Mondială

FIG a anulat etapele de Cupă Mondială la individual compus din cauza pandemiei cu virusul Sarscov 2. Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat anularea etapelor de Cupă Mondială la individual compus, competiții care făceau parte din sistemul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo ( 23.07-08.08.2021). Circuitul Cupei Mondiale la individual compus trebuia să cuprindă patru competiţii: la Milwaukee (SUA), Stuttgart (Germania), Birmingham (Marea Britanie) şi Tokyo (Japonia). Concursurile au fost programate iniţial să se desfăşoare în perioada martie - aprilie 2020. Prima competiție, cea din SUA, a avut loc, dar din cauza pandemiei de coronavirus celelalte trei concursuri au fost reprogramate, inițial, pentru 2021. Din cauza măsurilor restrictive de călătorie impuse în Europa în ultima perioadă au fost amânate, din nou, concursurile de la Stuttgart și Birmingham.

Cupa Mondială de la Tokyo, programată pe 4 mai, competiţie test pentru Jocurile Olimpice la gimnastică artistică, rămâne în calendarul competițional.

82 de locuri din cele 98 la gimnastică masculină, respectiv 84 din 98 la gimnastică feminină au fost deja alocate. Ultimele locuri vor fi repartizate la etapa de Cupă Mondială pe aparate de la Doha (10-13 martie), şi la campionatele europene din acest an.

Federația Română de Gimnastică a trimis înscrierile pentru concursul de la Doha. În competiția feminină vor participa Larisa Iordache și Ioana Stănciulescu. Ele vor fi insoțite de antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Cristian Moldovan. La masculin, vor concura - Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Răzvan Marc, însoțiți de Marius Urzică și de Ștefan Gal. Arbitri vor fi Angela Cacovean și Eugen Cățean.