Larisa Iordache s-a decis, va concura doar la bârnă!


Singurul reprezentant al României în concursul olimpic masculin la gimnastică, Marian Drăgulescu a intrat pentru prima oară în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre, la antrenamentul pe podium, alături de ceilalți gimnaști care vor concura în prima subdiviziune de calificări pe 24 iulie.
La sfârșitul antrenamentului, Marian era mulțumit: “am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii”.

Concursul de gimnastică va fi transmis în direct de TVR2


Larisa Iordache și Maria Holbură vor avea antrenamentul pe podium, pe 22 iulie, în intervalul orar alocat celei de-a III-a subdiviziuni. Ca și în calificări, ele vor începe acomodarea la bârnă.
De altfel, bârna este singurul aparat la care Larisa va participa la această ediție a Jocurilor Olimpice. Ea a explicat de ce nu va putea concura și la individual: “mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor!“
Maria Holbură va concura la toate cele 4 aparate: “trebuie să îmi fac exercițiile așa cum le-am făcut și acasă”. Cei doi antrenori, Lăcrămioara și Cristi Moldovan, cu care se pregătește din luna mai, așteaptă de la ea un concurs fără ratare.

PROGRAMUL COMPETIȚIEI
24 iulie, ora 10 ( 4, ora României)- concursul de calificări masculin, Marian Drăgulescu va concura în a IV-a rotație, din prima subdiviziune
25 iulie, ora 15.10 (9.10, ora României, concursul de calificări feminin, Larisa Iordache și Maria Holbură vor concura în cea de a III-a subdiviziune)
26 iulie, ora 19 ( 13, ora României)- finala pe echipe în concursul masculin;
27 iulie, ora 19.45 ( 13.45, ora României)- finala pe echipe în concursul feminine;
28 iulie, ora 19.15 ( 13.15, ora României)- concursul individual compus masculin
29 iulie, ora 19.50 ( 13.50, ora României)- concursul individual compus feminine
1 august, ora 17.00 (10, ora României), finalele pe aparate la sol și cal cu mânere, masculine, sărituri și paralele, la feminin;
2 august, ora 17.00, finalele la inele și sărituri (18.54), la masculin, și la sol (18.00), la feminin;
3 august, ora 17.00, finalele la paralele și bară, masculine, și la bârnă (17.48), la feminin.