Gimnaști și antrenori, în cantonament în Finlanda

Cantonamentul organizat de European Gymnastics împreună cu Federația Finlandeză de Gimnastică reprezintă pentru cei prezenți un prilej excelent de a împărtăși din experiența proprie (lectorii), sau de a învăța lucruri noi (sportivele și antrenorii).
România este reprezentată de gimnastele Miruna Botez și Adelina Ionescu, însoțite de antrenorii Cătălin Meran și Dan Potra, precum și de Liliana Cozma și Nicolae Forminte, ca lectori.

“Aici este foarte bine, în sală corectăm elemente, iar eu încerc sa fiu foarte atentă ca să înțeleg bine. Pe lângă antrenamente facem multe activități distractive. Mi-am făcut prietene din diferite țări” Miruna Botez

Gimnastele, dar și antrenorii lor pentru care sunt organizate cursuri teoretice, beneficiază de experiența unor lectori recunoscuți pe plan mondial, Adriana Pop (coregrafie), Zoltan Jordanov (sărituri), Ricard Cmjac (paralele), Liliana Cozma (bârnă), Nicolae Forminte (sol și acrobatică) Nicky Ruddock (acrobatică și pregătire fizică) și Donatella Sachi (codul de punctaj).
“Cantonamentul este unul benefic atât pentru.sportive, cât și pentru antrenori. Exercițiile metodice prezentate au dat rezultate, îmbunătățind execuția gimnastelor. Sala este foarte bine dotată, inclusive cu plase elastice (ceea ce noi, în țară, la cluburi, nu avem), plase care ușurează și în același timp dezvoltă orientarea spațio-temporală și corectitudinea execuției elementelor la toate aparatele. Programul este bine structurat, un antrenament este de pregătire tehnică și fizică, iar, cel de-al doilea de pregătire coregrafică. Atât noi,antrenorii cât și sportivele avem în fiecare zi și activități extra, cum ar fi: plimbări cu barca, placa de surf, înot, bowling, jocuri de atenție și îndemânare, vizită la gradina zoologică. Gimnastele noastre comunică cu sportivele din alte țări, participând împreună la toate activitățile iar în timpul liber jucându-se împreună”- Cătălin Meran, antrenor coordonator CNOPJ Constanța