Sus, cât mai sus și la Trambulină

Alexandru Avasiloae (gimnast), Florin Avasiloae (antrenor) și Mircea Brânzea (antrenor și arbitru) se află în această perioadă în Italia, invitați de Societa Gimnastica Milano 2000 la un cantonament comun de pregătire cu gimnaști și antrenori italieni de la trambulină.

Fiecare dintre ei participă la workshop-uri specifice. Astfel, Alexandru învață și perfecționează elemente de dificultate, pentru a-și pregăti cât mai bine exercițiile pentru Campionatele Mondiale de juniori din noiembrie.Gimnaștii prezenți în cantonament au avut atât ședințe de învățare și perfecționare a poziției de bază a corpului în cele 3 faze ale mișcării ( bătaie, zbor și aterizare), cât și antrenamente pentru perfecționarea orientării în plasă pe toată durata zborului.

Luigi Meda, antrenorul principal al lotului de seniori al Italiei și în același timp director la Academia națională de Trambulină (profesor formator de antrenori) a predat cursuri de învățare a elementelor de mica și mare dificultate, de formare individuală a sportivului, programe de biomecanică și mobilitate.

La rândul său, arbitrul international Francesca Beltaroni a detaliat codul de punctaj celor prezenți. În perioada 25-28 noiembrie 2021, România va avea în premieră, un gimnast înscris în competiție la Campionatele Mondiale de juniori de la Baku ( Azerbaijan). Alexandru Avasiloae va avea ca adversari, la categoria 17-21 ani, peste 100 de sportivi din 38 de țări.

Campion național și balcanic la sărituri în apă de pe trambulina de 3 metri, Alexandru speră să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 la Trambulină.