Record de participare la Campionatele Naţionale

A fost o competiţie la care au luat startul 241 de sportivi reprezentând 16 cluburi, o participare record pentru cea de-a 26-a ediţie a întrecerii organizate de FR Gimnastică, Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Asociaţia Club Sportiv GymTeam Arad, CSM Arad si DJTS Arad.

Generaţii de medaliaţi europeni şi mondiali au fost prezenţi la Arad ca sportivi, antrenori, arbitri sau conducători de club.
Foste campioane, precum Cristina Antonescu (Viva Sport), Cristina Dulgheroiu Marin (CS Farul Constanţa), Mădălina Cioveie (CS UNEFS), Diana Deac (CS Double D), Luisa Dedu (ACS Luisa Dedu Gymnastics) sau Laura Cristache (ACS Academia de Gimnastică Laura Cristache), au dorit să continue performanţa la cel mai înalt nivel cu alţi şi alţi gimnaşti. De altfel, dintre cele 16 cluburi participante, 6 au fost private.

Componenţii loturilor naţionale de seniori au concurat doar în probele individuale pe care le-au dominat categoric. Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer au câştigat medaliile de aur, fiind urmaţi pe podium de Sandra Dincă şi Alina Radu, respectiv de David Gavrilovici şi de Daniel Ţavoc.

După concursul de la Arad, componenţii loturilor reprezentative au intrat în vacanţă. A fost un an dificil pentru ei, un an căruia i-au făcut faţă cu brio, câştigând 14 medalii la campionatele mondiale, de la Baku şi la europenele, de la Pesaro. Ei vor reveni în pregătire la 1 noiembrie.

La Campionatele Naţionale de gimnastică aerobică desfășurate la Sala Polivalentă, publicul nu a avut acces din cauza incidenței crescute a cazurilor de infectare cu SarsCov-2.