Maria Fumea, în conducerea FIG

Vicepreședinta FRG este prima femeie din România aleasă în conducerea FIG. În ultimii 20 de ani, Maria Fumea a fost membră în Comitetul Tehnic al gimnasticii aerobice, dar şi antrenor coordonator al lotului României.

Au fost 21 de candidaţi eligibili pentru 7 locuri în Comitetul Executiv, iar vicepreședinta FRG a obținut, în al doilea tur de scrutin, cele mai multe voturi, 67.

“Gimnastica este o disciplină extrem de importantă la nivel mondial. Continuitatea României în structurile internaţionale este o recunoaştere a contribuţiei pe care ţara noastră a adus-o în cei 115 ani de existenţă. Pentru mine răspunderea este majoră, dar şi asumarea. În acelaşi timp, prin experienţa mea pluridisciplinară, consider că am demonstrat că merit acest loc şi din acest motiv cred că am avut şi cele mai multe voturi dintre cei 21 de candidaţi înscrişi în cursă pentru Comitetul Executiv. “- Maria Fumea, membru al Comitetului Executiv FIG

Alături de Maria Fumea au mai fost aleşi în Comitetul Executiv, Li Li Leung (USA), Miao Zhongyi (CHN), Jani Tanskanen (FIN/reales), Vassily Titov (RUS), Youssef Altabbaa (SYR/ reales), Alejandro Peniche (MEX).

La cel de-al 83-lea Congres al FIG, Morinari Watanabe (JPN) a obţinut cel de-al doilea mandat ca preşedinte cu 81 de voturi. Vicepreşedinţi ai FIG au fost aleşi Ali Al-Hitmi (QAT), Nellie Kim (BLR) şi Suat Celen (TUR).

“La nivel mondial informaţiile sunt extraordinar de importante şi avem întotdeuna nevoie de cineva care să fie la curent cu ceea ce se întâmplă şi atunci sigur că vom fi şi noi cei care vom ştii cum să ne adaptăm cerinţelor noi. Doresc să ajut gimnastica din România în România, iar împreună cu întreaga echipă, (preşedintele Federaţiei, membri Comitetului Executiv), vom munci din greu ca gimnastica românească să înceapă din nou să strălucească“, a declarat Maria Fumea.

Alte două personalităţi ale gimnasticii româneşti au fost membri ai Comitetului Executiv al FIG - Nicolae Vieru, în perioada 1976-2008 (vicepreşedinte FIG, pe parcursul a 3 mandate) şi Adrian Stoica, în perioada 2000-2012. După încheierea mandatelor, atât Nicolae Vieru, cât şi Adrian Stoica au fost numiţi vice-preşedinţi de onoare ai FIG.