Ţară, ţară avem campioane!

Competiţia a demonstrat că sunt şanse reale ca România să revină în elita mondială. Pas cu pas, antrenament după antrenament gimnastele pot progresa.

Două zecimi au făcut diferența între titlul de campioană la individual și locul secund, la Junioare 1: la Nivel 6 a câștigat Amalia Puflea (CSȘ Bârlad), iar la Nivel 5, Erica Gogoașe (LPS Cetate Deva). Ele au fost secondate de Ana Maria Bărbosu (CSȘ Focșani), respectiv de Crina Tudor (Steaua).
Adelina Ionescu (Dinamo) şi Nelli Evelina Papana (CS Farul Constanța) sunt campioanele la individual ale Junioarelor II, Nivel 4, respectiv Nivel 5, în timp ce Alessia Mihaela Volostiuc (LPS Cetate Deva) a câştigat titlul la categoria celor mai mici gimnaste din competiţie (Junioare III, Nivel 2). Ionescu, Papana şi Volostiuc s-au remarcat şi în finalele pe aparate.

În finalele pe aparate, Ana Maria Bărbosu (CSȘ Focșani), revenită după accidentarea la gleznă, a împărţit medaliile de aur cu Amalia Puflea (CSȘ Bârlad) şi Sabrina Voinea Maneca (CS Farul Constanța). Ana, la ultima prezenţă în competiţia junioarelor, a câştigat la paralele şi la bârnă, Amalia la sol, iar Sabrina la sărituri.

La Junioare 3, Nivel 2- Alessia Mihaela Volostiuc (LPS Cetate Deva) a câştigat două medalii de aur - la paralele şi la bârnă, la sărituri prima a fost Ana Gabor (CSM Oneşti), iar la sol Aniela Tudor (Dinamo).

La Junioare 2, Nivel 3, Nelli Evelina Papana a avut cele mai mari note la bârnă şi la sol, Ariana Cotu (LPS Cetate Deva) la paralele, iar Alexia Blănaru (SCM Bacău) la sărituri.

Adelina Ionescu (Dinamo) a câştigat 4 dintre cele 5 medalii de aur la Junioare 2, Nivel 4, la bârnă titlul fiind adjudecat de Ayana Maria Luca (CSA Steaua). La Junioare 1, Nivel 5, campioana de la individual, Erica Gogoaşe (LPS Cetate Deva) nu s-a impus în nicio finală pe aparate, medaliile de aur fiind împărţite între Crina Tudor (CSA Steaua, la bârnă şi la sol), Alexia Vănoagă (CS Farul Constanța, la sărituri) şi Raisa Maria Chivu (CSŞ Focşani la paralele).

Gimnastele fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu şi finanțat de OMV Petrom.
Ele se pregătesc la CNOPJ Deva cu Gina Gogean, Ramona Micu, Florin Uzum şi Lucian Sandu şi la CNOPJ Constanţa cu Carmen Traicu, Cătălin Meran, Sorin Bechir şi Ciprian Creţu. Sabrina Voinea Maneca se antrenează la Constanţa cu Camelia Voinea, în timp ce gimnastele aflate în pregătire la BOPJ-uri îi au ca antrenori pe Adela Popa (BOPJ Deva), Angela Cacoveanu şi Sebastian Nemeş (BOPJ Steaua), Dan Potra (BOPJ Dinamo), Liviu Iordache (BOPJ Bârlad), Ciprian Hegyi (BOPJ Arad).
Rezultatele Campionatelor Naționale de junioare de la Izvorani pot fi accesate pe https://frgimnastica.com/results?disciplineId=3&area_id=14 .