Un gimnast scrie istorie la Baku!

După doar 3 luni de pregătire specifică, Alex va debuta într-o competiție internațională de gimnastică. Având experiența săriturilor în apă, sport cu care a început performanța, el va concura la Baku la categoria 17-21 ani (Age Group 4) la o întrecere echivalentă cu campionatele mondiale.

Probabil că Alexandru este un caz unic pe plan internațional, primul concurs la care participă fiind o competiţie de nivel mondial.
Alexandru va intra în competiție, pe 26 noiembrie, zi în care va împlini 17 ani.
“Am participat la un campionat național de sărituri în apă de ziua mea de naștere și am avut parte de un cadou destul de plăcut, sper ca și acest campionat mondial să fie o surpriză plăcută atât pentru mine cât și pentru fanii gimnasticii românești“.

La cele 4 categorii de vârstă din competitiția juniorilor (11-12, 13-14, 15-16 și 17-21 ani) sunt înscriși peste 600 de gimnaști din 32 de țări.

“Am emoții și totodată sunt foarte mândru să reprezint România la un campionat mondial. Așteptările sunt mereu mari la mine, sper să bat jumătate dintre participanți”, a declarat Alexandru Avasiloae, care a plecat spre Baku împreună cu antrenorii Florin Avasiloae și Mircea Brânzea și kinetoterapeutul Răzvan Spirescu.

Campion național și balcanic la sărituri în apă, în proba de trambulină 3 metri, Alexandru speră să concureze în 2028, la Los Angeles, la Trambulină, disciplină aflată în programul Jocurilor Olimpice din 2000:
“Ținând cont cum a evoluat pregătirea mea în ultimele trei luni, sunt convins că voi progresa constant și că peste 7 ani voi avea șanse reale să mă calific la Jocurile Olimpice de la Los Angeles“.