În top, la Top Gym!

La cea de-a 23-a ediţie a competiţiei organizate în Belgia au participat gimnaste junioare din România, Olanda, Franţa, Rusia, Islanda, Canada, Slovenia, Cehia şi Belgia.

Pentru Ana Maria Bărbosu a fost a doua participare la „Top Gym” (în 2019 s-a clasat pe locul al 2-lea). Ea a câștigat sâmbătă, 28 noiembrie, concursul individual (53.400 puncte), iar Amalia Puflea (50.350 puncte), s-a clasat pe locul al 3-lea la tradiționala competiție de la Charleroi!

Punctajele din concursul individual le-ar fi permis Anei şi Amaliei să concureze în toate finalele pe aparate. Conform regulamentului competiţiei fiecare țară participantă a putut înscrie în finale o singură gimnastă. Antrenorul Lucian Sandu a stabilit ca Bărbosu să concureze la paralele și la bârnă, iar Puflea, la sărituri și la sol.

Duminică, 29 noiembrie, Ana Maria Bărbosu a câştigat alte 2 medalii de aur la paralele (13.950) şi la bârnă (12.850), în timp ce Amalia Puflea s-a clasat pe primul loc la sol (12.850) şi pe al doilea la sărituri (13.266 puncte). Aur și la echipe mixte, gimnastele noastre concurând alături de reprezentantele Belgiei!

Ana Maria Bărbosu şi Amalia Puflea se pregătesc la CNOPJ Deva cu Gina Gogean, Ramona Micu, Florin Uzum şi Lucian Sandu.Ele fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane”, iniţiat şi coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu şi finanțat de OMV Petrom.