Reformă în gimnastica artistică feminină

La ședința Comitetului Executiv al FRG din 15 decembrie, la propunerea Comisiei Tehnice, s-a hotărât înființarea, în premieră în România, a celei de-a doua serii valorice (Seria B) la Junioare III și II (9-12 ani), cu o programă mai ușoară pentru copiii care au început mai târziu performanța. Totodată, a fost elaborată o nouă programă pentru Seria A.
Pe 21decembrie va mai avea loc un curs care va aborda programa de clasificare pentru Seria B și la care antrenorii vor primi informații despre noul sistem de înregistrare la competiții care se va face pe o platformă (o premieră pentru FRG și cluburile afiliate). Topicul cursului este Programa de clasificare- Seria B, partea a doua, exerciții de forță și mobilitate, regulamente, structura competițională.
Noua programă de clasificare, finalizată în luna august și care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2022, a fost distribuită din timp cluburilor și analizată la cele 3 cursuri organizate pentru antrenori în această toamnă. Lectorii FRG, antrenori și arbitri cu experiență, au prezentat programele impuse.

S-a schimbat structura competițională, astfel încât Junioarele III și II să aibă posibilitatea de a participa la 3 competiții naționale. Junioarele I vor fi arbitrate după codul de punctaj FIG modificat pentru junioare și nu după programă.

2021 a fost primul an în care s-au elaborat documente care ghidează activitatea organizatorică (criterii de selecție în loturi, evaluare, monitorizarea activității, proceduri).

În septembrie 2021 a început un Modul de pregătire a antrenorilor, care cuprinde 6 cursuri având ca tematică "tehnica de bază", iar în lunile februarie și septembrie 2022 vor avea loc cursuri de pregătire interactive pentru antrenorii de la cluburi, cursuri finanțate de FRG. S-a creat strategia pentru ciclul olimpic 2022-2024.

Se va introduce clasificarea cluburilor din punct de vedere valoric în funcție de rezultatele de la Campionatele Naționale și de promovările la loturi.

Înaintea competițiilor de obiectiv componentele loturilor de junioare și senioare vor avea cantonamente de pregătire comună la Complexul Olimpic “Sydney 2000”. La finalul fiecărui cantonament vor avea loc evaluări și selecții.