Gimnast de succes, antrenor de perspectivă!

Talent de excepție, a căutat calea spre perfecțiune și a atins culmile succesului asigurându-și un loc în istoria gimnasticii prin cele 31 de medalii olimpice, mondiale și europene.
A făcut echipă, timp de două decenii cu antrenorul Ștefan Gal, alături de care a construit succesele de la sol și sărituri.

"Sportivul pensionat, tânărul antrenor", așa cum s-a autodefinit, va arde cu siguranță în continuare pentru sportul în care a sfidat legile fizicii pentru a ramâne in istorie cu una dintre cele mai dificile și spectaculoase sărituri din lume, care se regăsește în codul de punctaj ca SĂRITURA DRĂGULESCU!

Marian Drăgulescu are un palmares impresionant: la Jocurile Olimpice de la Atena a contribuit la medalia istorică a echipei României (bronz), iar în finalele pe aparate a urcat pe podium la sol (argint, la egalitate cu canadianul Kyle Shewfelt) și la sărituri (bronz).

Între 2001 și 2015 a câștigat 10 medalii la Campionatele Mondiale dintre care 8 de aur. La 3 ediții de mondiale (2001- Ghent, 2006 - Aarhus și 2009 - Londra) a urcat pe prima treaptă a podiumului și la sol și la sărituri.

A început să colecționeze medalii de aur, la europenele din 2000 (Bremen), în finala de la sol, iar 17 ani mai târziu, la Campionatele Europene de la Cluj, Marian Drăgulescu a obținut cea de-a 10 medalie de aur, dintr-un total de 18 câștigate la întrecerile continentale.

La Tokyo, el a participat pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice (Sydney- 2000, Atena-2004, Beijing-2008, Rio-2016).

La festivitatea de retragere organizată la CSA Steaua, Marian Drăgulescu a primit din partea FRG o plachetă pentru cel mai medaliat gimnast român și un buchet cu 31 de trandafiri care simbolizează medaliile câștigate (trandafirii roșii, aurul, cei galbeni, argintul, iar cei albaștri medaliile de bronz).
Cel mai medaliat gimnast român din istorie dorește să atingă același nivel de performanță și ca antrenor.

"Retragerea lui Marian era de aşteptat, pentru că totuşi are 41 de ani. El se mai retrăsese, dar acum corpul lui îi cere acest lucru înaintea minţii. Este un sportiv de excepţie, sunt convinsă că nu se va mai naşte curând un alt Marian Drăgulescu. Este un talent foarte greu de egalat vreodată" consideră Carmencita Constantin, preşedinta FR Gimnastică