Gimnastele de la Deva, spiridușii lui Moș Crăciun

Maria Ceplinschi, Ana Maria Barbosu, Amalia Ghigoarţă, Silviana Sfiringu, Andreea Preda, Iulia Trestianu, Amalia Puflea, Ioana Danciu, Erica Gogoaşe, Bianca Dorobanţu şi Timea Crişan și-au pus căciulițele de Moș Crăciun și au cântat colinde acompaniate de antrenorii Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu, Florin Uzum şi de coregrafa Mădălina Susan.

Componente ale programului „Țară, țară, vrem campioane!”, proiect coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom, gimnastele vor petrece sărbătorile de iarnă acasă, alături de părinți: „De obicei merg acasă o dată, sau de două ori pe an, dar de Crăciun tot timpul suntem acasă” - Maria Ceplinschi.

Fetele nu sunt pretențioase. Nu vor daruri deosebite de la Moș Crăciun! Au, însă, o dorință comună:
„Am tot ce îmi doresc, doar sănătate și putere de muncă. I-am spus mamei ce să îmi pregătească, iar mătușa mea mă așteaptă cu prăjituri. Nu știu ce să îmi mai facă să mă simt bine”- Maria Ceplinschi

„Îmi doresc să fiu sănătoasă, atât eu cât și familia mea. Tot ce vreau de sărbători este să fim împreună. Când merg la părinți, îmi fac toate plăcerile culinare, dar cu grijă. Mănânc puțin din fiecare” – Andreea Preda

„Vreau ca Moş Crăciun să-mi aducă sănătate, nimic altceva”- Amalia Ghigoarţă.

2022 va fi un an extrem de greu pentru gimnastele senioare din lotul național! Ele vor începe lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024:

„Dorim, în primul rând, să ne calificăm, iar calificarea va începe deja de la anul, de la Campionatele Europene unde trebuie să ne clasăm în primele 13 echipe, pentru a putea merge mai departe la Campionatele Mondiale“- Lucian Sandu, antrenor coordonator, CNOPJ Deva.

Pentru Lucian Sandu, capitala Franței are o semnificaţie aparte:
„Primul meu campionat european în 2000 a fost la Paris. Poate Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 vor avea acelaşi succes pentru noi ca Europenele din 2000. La Paris, ne dorim să revenim măcar acolo unde a fost gimnastica românească“, a adăugat Lucian Sandu.

În 2000, la Campionatele Europene de la Paris, gimnastele din echipa României au câștigat 12 medalii, dintre care 6 de aur, 5 de argint şi una de bronz ( atât în întrecerea senioarelor, cât și la junioare).