COREGRAFII NOI PENTRU PUNCTAJE MARI!

Maria Ceplinschi, Ana Barbosu, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, și junioarele Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Maneca Voinea experimenteză, în aceste zile, în premieră un alt mod de abordare a părții artistice a unui exercițiu la sol.

Patrick Kiens și Daymon Jones au venit în România la inițiativa directorului tehnic pentru gimnastica artistică feminină, Corina Moroșan, acțiunea fiind susținută de Mariana Bitang și Octavian Bellu prin Fundația Casa Campionilor. Cei doi se află la sala de gimnastică din cadrul complexului olimpic de la Izvorani, unde lucrează individual cu fiecare dintre cele 7 fete.
Compozițiile au fost concepute în funcție de personalitatea fiecăreia dintre gimnaste în conformitate cu cerințele Noului Cod de Punctaj (2022-2024).
Gimnastelor le-au fost prezentate și noile criterii de evaluare din punct de vedere artistic a exercițiilor la sol si bârnă.

"Am ales să lucrăm noile compoziții ale fetelor cu Patrick Kienes pentru că este unul dintre cei mai bun coregrafi din lumea gimnasticii, a contribuit la realizarea Noului Cod de punctaj astfel că avem informațiile direct de la sursă."- Corina Moroșan, Director Tehnic gimnastică artistică feminin

Peste aproximativ o lună, Patrick Kiens și Daymon Jones se vor întoarce în România, la Deva pentru a pune la punct, pentru cele 7 gimnaste, cerințele artistice la bârnă.

Patrick Kiens lucrează direct cu Comitetul Tehnic Feminin din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică pentru tot ceea ce reprezintă în codul de punctaj componenta artistică la bârnă și la sol .