La mulți ani, Octavian Bellu!

Considerat de către World Record Academy, cel mai de succes antrenor din lume, a contribuit, în peste 30 de ani de activitate la cel mai înalt nivel, la obținerea a 305 de medalii la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice, 16 Campionate Mondiale și 13 Campionate Europene. Absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS), promoţia 1974, specializarea gimnastică, a acceptat să lucreze în 1981, la Deva, ca antrenor la lotul feminin al României, iar din 1991 a devenit antrenor coordonator.

DISTINCȚII:
- Antrenor emerit, 1987
-Diploma de onoare şi titlul de Entraineur Honoraire oferit de Federaţia Internaţională de Gimnastică , 2000
-Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de ofiţer, 2000
-Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de comandor, 2004
-Colanul de Aur al Comitetului Olimpic Român, 2005
-desemnat cel mai de succes antrenor din lume, de către World Record Academy, 2007
-Ordinul ''Meritul Sportiv'', clasa I, 2008
-Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS), 2011

Împreună cu Mariana Bitang și ceilalți antrenori de la centrul olimpic de la Deva a pregătit generații de gimnaste care au urcat pe podiumul celor mai importante competiții: Ecaterina Szabo, Simona Păuca, Daniela Silivaș, Gabriela Potorac, Lavinia Miloșovici, Cristina Bontaș, Gina Gogean, Simona Amânar, Lavinia Agache, Aurelia Dobre, Mirela Pașca, Maria Neculiță, Andreea Cacovean, Alexandra Marinescu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Corina Ungureanu, Andreea Isărescu, Loredana Boboc, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, etc.

După 24 de ani de activitate la lotul feminin s-a retras în 2005, revenind în perioada 2010-2016.

Împreună cu Mariana Bitang a inițiat în 2014 proiectul „Țară, țară, vrem campioane!”. Programul este coordonat de Octavian Bellu și de Mariana Bitang și este finanțat de OMV Petrom.