Siguranţa gimnaştilor, primordială pentru FRG

În acest sens, federaţia se implică cu precădere în politici şi proceduri care să contribuie la asigurarea unui mediu sigur în care sportivii să se antreneze și să concureze, fiind ajutaţi să se protejeze de toate formele de abuz.

În efortul de a stabili aceste politici și structuri educaționale, Federația Română de Gimnastică a primit o licență de la USA Gymnastics, pentru o perioadă de trei ani, pentru a-și utiliza programele extinse de educație și antrenament centrate pe sănătatea și siguranța sportivilor, pentru antrenori și conducători de cluburi.

„Parteneriatul RGF cu USAG este primul dintr-o serie de colabărări internaționale care vor contribui direct la dezvoltarea durabilă a gimnasticii românești. Sprijinul oferit de USAG în domeniul politicilor de salvgardare, este unul fundamental și extrem de valoros pentru federația noastră și antrenorii noștri! De asemenea, dorim să ne exprimăm recunoștința pentru deschiderea cu care a fost primit acest parteneriat și credem că acest sprijin este un pas esențial în consolidarea relațiilor de colaborare între două federații naționale." - Carmencita Constantin, președintele FRG

„USA Gymanastics este încântată să poată oferi resurselor pe care le-am dezvoltat în ultimii ani RGF. Programele noastre sunt menite să ajute la stabilirea unei culturi sportive în care siguranța sportivilor este pe primul loc. Împărtășirea cunoștințelor și a celor mai bune practici cu colegii noștri federații din comunitatea internațională este atât o onoare, cât și o parte importantă a misiunii noastre.”- Li Li Leung, Președinte și CEO al USAG

Pregătirea prin programele USA Gymnastics include atenuarea riscurilor, cerințe de raportare a abuzului, educație pentru a cunoaște diferența dintre antrenamentul dur și antrenamentul abuziv, precum și cunoașterea modului de a identifica semnele de abuz. FRG va implementa programele, care sunt universal aplicabile tuturor adulților care lucrează cu sportivi copii, inclusiv antrenori, oficiali și părinți.

Toate cluburile din România, care au semnat deja Politici pentru Siguranța Copilului, vor avea acces la curs și ulterior la aplicația de testare privind cunoștințele în domeniul siguranţei.