Împreună este mai ușor!

Junioarele III (9-10ani) au pășit cu emoție în leagănul gimnasticii românești de la Onești, dar zi după zi, la cele două antrenamente, au căpătat mai multă încredere, iar antrenorii care le-au însoțit au regăsit motivația și bucuria de a se afla în sală pe drumul performanței.

Campioana olimpică din 1984, Simona Păuca s-a antrenat la Deva pentru succesul de la Los Angeles, dar participarea ca antrenor în sala de la Onești a impresionat-o, și-și dorește să repete experiența:
“Acest curs a reprezentat pentru fetițe o oportunitate de a învață elemente noi, de a se împrieteni cu sportive de la alte cluburi și de a progresa, iar pentru antrenori posibilitatea de a înțelege mai bine tehnica, un progres în ceea ce privește asistarea sportivelor la învățarea elementelor noi. Aceste cantonamente interactive sunt deosebit de necesare pentru gimnaste deoarece își dezvoltă noi perspective asupra elementelor.”- Simona Păuca, antrenor CSM Cluj

Antrenoare la CSM Onești, Ileana Hrișcă a acceptat cu bucurie schimbarea programului de antrenament al grupelor sale pentru a participa la un eveniment care deschide noi perspectve performanței:
“Din punctul meu de vedere acest cantonament mi-a adus multe informații și m-a lămurit în mai multe direcții. Încă din 2012 îmi doream să ajung la Tirrenia, pentru a învăța cât mai multe. Deși am primit în format electronic informații necesare, nu se compară cu antrenamentele interactive. Consider că atât antrenorii, cât și micuțele gimnaste se întorc acasă cu un bagaj nou de cunoștințe și cu amintiri frumoase, prieteni noi și cu o motivație solidă care ii va ajuta să progreseze în pregătirea următoarelor competiții” - Ileana Hrișcă, antrenor CSM Onești

“Primul cantonament interactiv de la Onești s-a încheiat cu succes, toată lumea pleacă acasă cu foarte multă informație: gimnastele cu multe elemente învățate și obiective pentru etapa următoare, antrenorii cu multe lucruri de studiat și de realizat, dar cu toții mulțumiți și motivați de dorința de a fi mai buni. Deși foarte dens ca activități, cantonamentul a aprins flacăra în ochii oamenilor și le-a reamintit că împreună este mai ușor. Mulțumiri CSM Onești pentru organizarea impecabilă, în special d-nei Ingrid Istrate, și lectorilor Mariana Ristea, Liliana Cosma, Cătălin Meran și Ciprian Hegyi. Felicitări tuturor, spor la treabă în continuare! ”- Corina Moroșan, Director Tehnic FRG

În Aula Bibliotecii din Onești, pusă la dispoziția cursanților de primarul Laurențiu Neghină antrenorii au participat la cursuri teoretice cu elementele abordate la fiecare aparat în parte.

La cantonament au participat 24 de gimnaste de la 20 de cluburi afiliate la FRG - LPS Cetate Deva, CSȘ Steaua, CSA Steaua, CS Dinamo, CSȘ Viitorul, CSȘ Viitorul Cluj, CSM Arad, CSM Cluj, CSȘ 1 Constanța, SCM Bacău, CSM Onesti (punct de lucru-Târgoviște), CSȘ Barlad, CSȘ Focșani, CSM Buzău, CSM Onești, CS Nadia Onești, CSȘ 2 București, CSȘ Sibiu, CSȘ 1 Timișoara.

Evenimentul a fost organizat cu o lună înaintea Campionatelor Naționale pentru Junioare III și II (28.03-2.04) după modelul cantonamentului pentru junioare de la Tirrenia (Italia) al European Gymnastics.