Curs de formare al arbitrilor naționali

Unul dintre cele mai importante sectoare ale unui concurs este și cel al arbitrajului, cu importante și decisive influențe asupra determinării nu numai a valorii de moment a sportivilor, ci și a nivelului de pregătire al gimnaștilor, motiv pentru care pregătirea acestora reprezintă permanent un punct important pe agenda activității federale.

În acest sens se înscrie și Cursul de formare al arbitrilor naționali pentru gimnastica aerobică, curs care se va desfășura în perioada 3-6 martie, într-o formă hibridă, cu lecții teoretice și practice în sistem on-line, examenul final urmând a fi susținut fizic pe 7 martie.

Cursul va fi condus de arbitra internațională Alina Drăgan, antrenor federal, membră a Comisiei Tehnice Aerobic a forului european, și Maria Fumea, expert FIG, membră C.E.FIG.

S-au înscris la acest curs pentru a obține ”ecusonul de arbitru național” peste 30 de candidați, între care se află și mulți dintre foștii componenți ai loturilor naționale, multipli campioni și laureați ai marilor întreceri internaționale, între care Roberta Pleșa, Maria Luiza Dedu, Ioana Calinici, Ștefan Huștea, Alina Radu, Daciana Enache, Cristina Antonescu ș.a

”A avea un grup de arbitri bine pregătiți, care să corespundă standardelor impuse de regulile și regulamentele FIG, este deosebit de important, pentru a contribui și din acest punct de vedere la ridicarea nivelului de pregătire și organizare competițională, gimnastica aerobică având o prezență de prim-plan. Este și motivul pentru care acordăm o mare atenție acestor cursuri și procesului de pregătire al arbitrilor. De asemenea, acesta poate fi și primul pas spre intrarea în elita arbitrilor internaționali, gimnastica aerobică românească - și pe fondul succeselor mondiale ale acestei discipline - având un rol important în concernul arbitrajului mondial”, afirma Alina Drăgan.