Sancțiuni pentru gimnaștii din Rusia și Belarus!

Nu sunt afectați de această decizie cei 8 sportivi din Rusia și 4 din Belarus care concurează în aceste zile la Doha (2-5 martie), la cea de-a doua etapă de Cupă Mondială a sezonului la gimnastică artistică.

Decizia Comitetului Executiv al FIG va fi aplicată începând cu Campionatele Mondiale de Gimnastică Acrobatică de la Baku, Azerbaijan, 10-13 martie.

“FIG dorește să sublinieze că aceste măsuri excepționale și de urgență sunt decise și emise având în vedere circumstanțele extraordinare menționate mai sus. Ele constituie măsuri preventive care vizează păstrarea integrității gimnasticii, siguranța și integritatea membrilor și a tuturor sportivilor și participanților, precum și combaterea tuturor formelor de violență și a nedreptății sportive.
Cetățenii ruși și belarusi care sunt membri ai Comitetului Executiv al FIG sau ai Comitetelor Tehnice FIG nu sunt afectați de această măsură atunci când acționează în calitatea lor de autorități FIG.
Comitetul Executiv va continua să monitorizeze îndeaproape situația și poate adapta în continuare aceste măsuri excepționale în funcție de evoluțiile viitoare“, se stipulează în comunicatul FIG - https://www.gymnastics.sport/site/news/displaynews.php?idNews=3444 .

În același timp și Comitetul Executiv al European Gymnastics a consființit recomandările FIG și CIO:
“Pe baza deciziei FIG pentru toate evenimentele organizate sub egida FIG, niciun sportiv, oficial și arbitru din Federația Rusă de Gimnastică și Asociația de Gimnastică din Belarus nu poate participa la evenimentele European Gymnastics. În plus, membrii European Gymnastics care provin din Rusia și Belarus nu își pot exercita atribuțiile. European Gymnastics este solidar cu Ucraina și speră sincer că foarte curând pacea va fi pe deplin restabilită în Europa“ - https://www.europeangymnastics.com/news/further-measures-regarding-russia-and-belarus