Europenele de gimnastică, tot mai aproape!

În competiția feminină, gimnastele din România vor lua startul în prima și în a 4-a subdiviziune și vor începe întrecerea la sărituri, respectiv la bârnă.
În prima subdiviziune alături de reprezentantele noastre sunt sportive din Rusia, Belgia, Belarus, Polonia, Grecia, Germania, Italia, Suedia, Danemarca, iar în cea de-a 4-a, gimnaste din Rusia, Țările de Jos, Ucraina, Franța, Germania, Elveția, Austria, Irlanda, Turcia, Luxemburg, Portugalia, Slovenia, Norvegia, Letonia, Slovacia și Cehia.

În perioada 21-25 aprilie, 166 gimnaști și 116 gimnaste vor concura pentru medaliile continentale și pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

În competiția masculină, gimnaștii tricolori vor concura în prima și a 2-a subdiviziune și vor începe întrecerea la paralele, respectiv la inele.
În aceeași subdiviziune cu sportivii români sunt reprezentanții Ungariei, Marii Britanii, Greciei, Sloveniei, Italiei, Austriei, Țărilor de Jos, Norvegiei, Portugaliei, Suediei, Poloniei, Islandei, Israelului, Azerbaidjanului, Germaniei, Ucrainei, Armeniei, respectiv ai Ungariei, Greciei, Croației, Rusiei, Germaniei, Austriei, Belgiei, Elveției, Franței, Lituaniei, Monaco, Suedia, Turcia, Belarus, Bulgaria, Italia, Olanda, Georgia, Turcia, Slovenia, Danemarca, Finlanda și Cipru.

La Campionatele Europene de la Basel sunt eligibile două locuri pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Calificarea este nominală. Federația Română de gimnastică a înscris câte 5 gimnaști, atât în întrecerea feminină, cât și în cea masculină, dar vor concura cel mult 4, la St Jakobshalle. Este vorba de Larisa Iordache (antrenori Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan), Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Antonia Duță, Maria Holbură (antrenori Liliana Cosma și Nicolae Forminte), respectiv Marian Drăgulescu (antrenor Ștefan Gal), Andrei Muntean, Răzvan Marc, Emilian Neagu și Eduard Gavrilă ( antrenor Marius Urzică).
Pentru a se stabili componența delegației României la Campionatele Europene de la Basel vor fi verificări săptămânale.