Verificările au decis gimnaștii pentru Europene!

Comitetul Executiv al FRG a stabilit ca, la primul concurs internațional din 2021, România să fie reprezentată în competiția feminină de Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi, iar în întrecerea masculină de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu.

Deși au fost înscriși printre participanții la Campionatele Europene, nu vor mai face deplasarea Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Răzvan Marc ( din cauza unor probleme medicale), Maria Holbură și Eduard Gavrilă (insuficient pregătiți pentru nivelul concursului).

Campionatele Europene de la Basel pot fi urmărite online: http://gymtv.online/user/ . Competiția are o miză dublă pentru gimnaștii români : calificarea la Jocurile Olimpice și medalii în competiția individuală și în finalele pe aparate.

Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Ștefan Gal și Marius Urzică.
Arbitri vor fi Angela Cacoveanu, Adela Popa, Eugen Cățean și Nicușor Pascu, team leader - Gheorghe Predescu, iar conducătorul delegației - Maria Fumea. Plecarea spre Basel va fi pe 17 și pe 18 aprilie.

Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi vor concura în calificări pe 21 aprilie ( în prima și în ultima subdiviziune), iar Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu pe 22 aprilie ( în prima și a doua subdiviziune).