FRG și “Mediul Sigur pentru Copii în Sport”

Terre des Hommes organizează în parteneriat cu Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Fotbal și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție proiectul “Mediul Sigur pentru Copii în Sport”.

În cadrul proiectului “Mediul Sigur pentru Copii în Sport” vor fi invitate toate cluburile de gimnastică din țară.

Cursurile au o durată de două zile, au început la București pe 5-6 februarie și vor continua weekend-ul acesta (12-13 februarie), la Sibiu. Acțiunea va dura până în luna iunie. Siguranța în sport se referă la prevenirea oricărei forme prin care copilul poate fi afectat negativ - emoțional, verbal, fizic sau sexual – în cadrul spațiilor în care face sport de performanță sau recreațional. Politicile de siguranță sunt importante și necesare, întrucât vizează protejarea copiilor și tinerilor care fac sport, apăra integritatea organizațiilor sportive și promovează valorile sportului.

In cadrul proiectului “Mediul Sigur pentru Copii în Sport”, pe 17 februarie, se va organiza la sediul COSR o întâlnire la care, alături de Terre des Hommes, Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Fotbal și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, vor participa reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Educației și Cercetării. În cadrul proiectului, s-a elaborat un document axat atât pe măsuri de prevenire, cât și de răspuns în caz de situații de abuz asupra copiilor. Se dorește ca acesta să devină un instrument de lucru util federatiilor și cluburilor sportive din România.

Aici poti descarca afisul evenimentului