„Bucharest Open Cup”, o competiție de succes

Sfidând pandemia cu Sarscov 2, sportivii participanți la concursul internațional de gimnastică aerobică de la Sala Polivalentă au demonstrat ca pasiunea nu are limite.

Prin prezența la București, Maria Casentini, președinta Comitetului Tehnic al gimnasticii aerobice din cadrul European Gymnastics, a girat calitatea unei competiții despre care organizatorii spun că anul viitor va fi un concurs internațional sub egida Federației Internaționale de Gimnastică, iar din 2022 etapă de Cupă Mondial.

La „Bucharest Open Cup”, au concurat sportivi seniori și juniori din Bulgaria, Ucraina și România, dar și reprezentanți ai cluburilor UNEFS, CS Farul Constanța, CSȘ 1 Constanța, Honey Bears, CSM Arad, CSM Iași, CSG GIMNIS Iași și ACS Academia de Gimnastică Laura Cristache.

Gabriel Bocșer, premiul pentru cel mai bun gimnast la Bucharest Open Cup.

A fost o verificare utilă atât pentru componenții loturilor naționale ale României și Bulgariei, care se pregătesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Baku (27-29 mai), cât și pentru ceilalți gimnaști care în 2020 nu au avut posibilitatea să concureze. Mondialele din Azerbaidjan reprezintă criteriu de calificare la Jocurile Mondiale din 2022 de la Birmingham ( SUA)

Din cauza pandemiei cu Sarscov 2, competiția s-a desfășurat  fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Rezultatele complete sunt atașate.