România, vicecampioană mondială pe echipe

Din 1995, de la prima participare la un Campionat Mondial de gimnastică aerobică, până la concursul organizat în Azerbaijan, sportivii români au câștigat 62 medalii.
La Baku, gimnaștii antrenați de Maria Fumea și de Mădălina Cioveie au continuat tradiția începută la Paris de Cristian Moldovan, Claudiu Varlam și Andrei Nezezon și, după ce s-au calificat în toate finalele în care au fost înscriși, au câștigat medalia de argint în competiția pe echipe, după reprezentanții Rusiei și medalia de bronz la Trio.
La Trio, Teodora Cucu, Daniel Țavoc și David Gavrilovici (ROU2) au intrat primii în competiție, fiind notați cu 22.427, punctaj cu care s-au clasat pe 3 după reprezentanții Bulgariei și Ungariei, iar Sarmiza Niculescu, Gabriel Bocșer și Mihai Alin Popa (ROU1) pe locul 5 cu 21.933 puncte.

Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică pot fi urmărite live: https://live.fig-gymnastics.com/news.php?idevent=16548 , http://www.aztv.az/canli/aztv-canli.htm și la Televiziunea Română, pe TVR 3 de la ora 14.00

În finala individuală feminină, Teodora Cucu a fost a 4-a, la 0.2 puncte de medalia de bronz câștigată de Daria Tikhonova. Primele 3 clasate au obținut același punctaj, 21.850, fiind departajate de execuție.

În ultima zi de competiție sunt programate finalele la Individual Masculin, Cuplu, Grup și Aerobic Dance.