Perfecțiunea Nadiei, pașaport pentru sport

18 iulie este ziua în care la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, Nadia schimba istoria gimnasticii, primind nota 1:00. Era, de fapt, 10 și reprezenta perfecțiunea fetiței de 14 ani și jumătate din Onești.

În 2018 și în 2019, la București, Fundația Nadia Comăneci a marcat momentul prin organizarea la București a evenimentului ”Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport”.

În acest an, proiectul este organizat la Onești, în zilele de 17 și 18 iulie, în Parcul Central, între orele 10.30-14.00.

”Nadia Sports Experience este un festival dedicat în special copiilor, dar și părinților și bunicilor, iubitor de sport și mișcare în aer liber. Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm evenimentul Pașaport pentru Sport în Onești, chiar când se împlinesc 45 de ani de la Olimpiada de la Montreal. Regret nespus că nu pot fi prezentă la eveniment, dar situația pandemică mă împiedică să mă bucur alături de voi de aceste două zile de sport și mișcare. Vă încurajez însă să veniți în număr cât mai mare. Va fi o experiență unică, șansa de a testa nu doar un sport, ci chiar douăsprăzece discipline sportive, să descoperiți ce vă place și poate chiar viitoare voastră carieră”, a declarat Nadia

Organizatorii evenimentului sunt CSM Onești și Fundația Nadia Comăneci, cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești și reprezentanților Consiliului Local Onești.

Evenimentul se adresează copiilor de 7-11 ani care vor putea să aleagă între 12 discipline sportive - gimnastică artistică, gimnastică aerobică, atletism, handbal, volei, baschet, judo, tenis de masă etc.

Copiii participanți vor primi un ”Pașaport pentru sport”, iar testarea unei discipline sportive se va finaliza cu câte o ștampilă în acest pașaport. Cei care vor acumula cel puțin șapte ștampile, vor fi răsplătiți cu premii surpriză.

Din 2020, ziua de 18 iulie, este și ziua Municipiului Onești, marcând, astfel, performanța Nadiei de la Montreal.