Nadia crede în viitorul gimnasticii românești

Accidentarea Larisei Iordache și retragerea ei cu puțin timp înainte de a începe finala olimpică la bârnă a făcut ca România să piardă singura șansă la medalii în concursul de gimnastică.
Aflată în permanentă legătură cu gimnastica din România, Nadia este convinsă că în perioada următoare programul inițiat de antrenorii Mariana Bitang și Octavian Belu, “Țară, țară, vrem campioane“, coroborat cu acțiunile de dezvoltare ale Federației Române de Gimnastică va duce la relansarea celui mai iubit sport de la noi.

“Uităm foarte repede lucrurile frumoase și pozitive ce s-au întâmplat în urmă cu câteva luni la campionatele europene de juniori, unde fetițele au cucerit foarte multe medalii. Deci avem o generație tânără care are potențial. Nu neapărat vis-a-vis de medaliile pe care le-au cucerit, ci vis-a-vis de ceea ce fac ele ca nivel de dificultate în acest sport. Olimpiada de la Paris este peste 3 ani. Să le dăm încredere și sprijin că vor reuși să facă ceva frumos”, a declarat Nadia Comăneci pentru Aleph News.”

Ultimele medalii la Jocurile Olimpice au fost castigate la Londra în 2012: Sandra Izbașa- aur la sol, Cătălina Ponor- argint la sărituri și bronz la echipe ( Catălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Sandra Izbașa, Diana Chelaru).
În luna decembrie 2020, la Campionatele Europene de Junioare, România a câștigat titlul în concursul pe echipe, Ana Maria Barbosu 5 medalii de aur (la individual compus și în cele 4 finale pe aparate), record în istoria participărilor, Maria Ceplinschi, două de argint, la individual compus și bârnă, iar Andreea Preda, bronz la sol.