Medalii pentru viitorul gimnasticii aerobice

Gimnaști cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, de la CS Farul Constanța și ACS Academia de gimnastică Laura Cristache, antrenați de Cristina Dulgheroiu, Laura Cristache și Mădălina Cioveie au participat în perioada 27-29 august la competiția internațională organizată în Bulgaria.

După o deplasare cu peripeții, la plecare s-a stricat autocarul și au așteptat înlocuirea acestuia, iar la întoarcere s-a stat mult în vama de la Giurgiu, gimnaștii s-au calificat în toate finalele și au câștigat 4 medalii, două de argint și două de bronz. Reprezentanții cluburilor CS Farul Constanța si ACS Academia de gimnastică Laura Cristache, unii dintre ei aflați la prima competiție, au concurat la două categorii de vârstă: 9-11 ani ( National development) și 12-14 ani ( AG1).

Medaliile de argint au fost câștigate de Cristina Dociu, Maya Ion și Maria Goncear la trio, National development și de Sara Stamate, Ștefania Pintilescu, Daria Vernea, Laura Alexandra, Iasmina Stoian, Andreea Stoica la aerobic dance, AG1.

Ana Drăghici a câștigat două medalii de bronz, la individual și la grup cu Ștefania Mușat, Andra Aciobăniții, Alexia Armășelu, Maria Briceag, la AG1.

„Competiția a avut un nivel destul de ridicat la National development si AG1, și ne bucurăm că am reușit cu copiii de la cele două cluburi să obținem 4 medalii și calificări în toate finalele în care am concurat, ceea ce reflectă efortul comun, antrenor-sportiv-conducere, depus zi de zi la antrenamente pentru a crea sportivi de performanță și înaltă performanță în continuare” - Cristina Dulgheroiu, arbitru și antrenor la CS Farul Constanța.

A fost o competiție la care au participat sportivi din 21 de țări, iar FRG salută inițiativa cluburilor de a verifica periodic nivelul de pregătire al gimnaștilor și de a-i motiva prin participarea la cât mai multe concursuri.

Gimnaștii de la CS Farul au fost susținuți de către club, prin Primăria municipiului Constanta si Fundația Farul Sport 2008, cei de la ACS Academia de gimnastică Laura Cristache au avut ca sponsor principal Familia Toneli, iar o parte din cheltuieli au fost suportate de familii.