Trei medalii pentru România la World Challenge Cup

Maria se simte bine în Turcia. În decembrie 2020, la Campionatele Europene, ea a câștigat 3 medalii în întrecerea junioarelor, una de aur, cu echipa, și două de argint, la individual compus și la sol. După 9 luni, Maria Ceplinschi s-a întors la Mersin, împreună cu antrenorul Lucian Sandu, pentru a concura la World Challenge Cup (11-13 septembrie).

Două finale, două victorii pentru reprezentanta României. La bârnă, Maria a primit cel mai mare punctaj, 12.750 (5.2), fiind urmată în clasament de Ana Derek (Croația) și de Maria Csenge (Ungaria), iar la sol a câștigat cu 12.900 (5.3) în fața Dorinei Böczögő (Ungaria) și a Anei Derek (Croația). Lucian Sandu este mulţumit de evoluţia elevei sale: "Rezultatele pentru aceasta etapă de pregătire au fost bune, dar suntem constienţi că mai avem de lucru pentru a ajunge la campionatul mondial din Japonia, iar acolo să concurăm cu exerciţii competitive". La rândul său, Maria speră ca aceste medalii să fie începutul unor performanţe cât mai bune: "Mulţumesc în primul rând pentru şansa de a concura la Mersin. Sunt mulţumită de cele două medalii câştigate, dar ştiu că rezultatele nu sunt suficiente pentru a participa la mondiale. Îmi doresc ca în perioada următoare să urc în pregătire cât mai mult, să-mi îmbunătăţesc execuţia pentru a obţine note cât mai bune la următoarele teste si competiţii".

Maria Ceplinschi face parte din proiectul “Țară, țară vrem campioane!”, finanțat de OMV Petrom, prin Fundația “Casa Campionilor“, coordonată de Mariana Bitang si Octavian Belu. Ea se pregătește la Deva cu Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum.

În întrecerea masculină, România a fost reprezentată de Gabriel Burtănete și Robert Pașca. Cei doi gimnaști au fost însoțiți de antrenorul Robert Bălan.
La a doua competiție în decurs de o săptămână, Gabi Burtănete a reușit să se califice din nou în finala la sărituri. Cu o medie de 14.400, campionul mondial și european la juniori a câștigat prima sa medalie la seniori. El s-a clasat pe locul al 3-lea, dupa Emard William (Canada) și Karimi Milad (Kazahstan) : “Mă bucur enorm pentru prima medalie la seniori, şi sper ca la următoarele competiţii această medalie de bronz să o transform în aur“ - Gabriel Burtănete
Robert Pașca a concurat în calificări la toate cele 6 aparate, dar nu s-a calificat în nicio finală. “A fost ceva nou pentru mine fiind la prima mea competiţie internaţională, am vazut că este mult de muncă, dar sper ca pe viitor sa pot lupta pentru medalii“ a declarat după concurs Robert Paşca.

Din Turcia, Maria Ceplinschi, Gabriel Burtănete și Robert Pașca vor veni la București pentru a participa la campionatele naționale și la prima ediție a RomGym Trophy (17-19 septembrie).