Apel la solidaritate

Cu un buget foarte mic alocat de Ministerul Sportului pentru 2022, 4.850 mii lei, FRG nu are resurse financiare suficiente pentru participarea la Campionatele Europene (11-21.08) și Campionatele Mondiale de gimnastică artistică (29.10-6.11, Liverpool), întreceri care reprezintă etape de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și pentru deplasarea componenților lotului de gimnastică aerobică, în Statele Unite la Jocurile Mondiale (7-17.07, Birmingham).

Suma alocată în acest an este mai mica cu 35% față de bugetul primit în 2021 (7.500 mii lei) în condițiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, multe dintre competițiile internaționale au fost anulate.

„Suntem într-o situație total nefavorabilă, având în vedere situația care a fost și războiul din Ucraina. Sunt în fața noastră zeci de ONG-uri care ajută copii, care au cauze dureroase de sărăcie și probleme sociale. Și noi suntem într-o situație la fel de dureroasă, însă, pe domeniul nostru de activitate, confruntându-ne cu o subfinanțare istorică. Este singurul apel pe care îl facem – ne dorim ca lumea să încerce să vadă dacă rezonează. Nu cerem nimic altceva. Situația este gravă. Revenirea în elita gimnasticii mondiale nu se poate realiza fără participarea la competițiile organizate de FIG. Iar în acest moment suntem în situația ca loturile României să nu-și poată urma programul competițional din cauza lipsei fondurilor”- Carmencita Constantin- Președinte FR Gimnastică

FRG apreciază eforturile făcute de COSR și MS, principalii finanțatori ai federației, pentru susținerea gimnasticii și a înaintat cereri de finanțare celor două foruri, dar apelează, în același timp și la donații naționale și internaționale.