Recunoaștere internațională pentru arbitrii români

FRG a primit o scrisoare semnată de Tom Thingvold, Președintele CTM, prin care se recunoaște valoarea arbitrajului lui Nicușor Pascu și Eugen Cățean la Basel: “În urma analizei performanțelor arbitrilor la Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2021, folosind programul de evaluare a arbitrilor FIG și revizuirea video a exercițiilor de către Comitetul Tehnic Masculin din cadrul European Gymnastics, acuratețea jurizării este catalogată drept EXCELENTĂ “.

Pentru gimnastica masculină, 3 arbitri români și au reînnoit brevetul internațional - Nicușor Pascu ( categoria a III-a), Sebastian Bratan (categoria a II-a) și Ioan Balint (categoria a IV-a), iar alți 7 au devenit arbitri internaționali - Ioan Suciu (fost campion european, medaliat olimpic), Liviu Botoș, Lazăr Bratan, Dragoș Bîrzu, Viorel Lătărețu, Adrian Meleancă, Florin Popa și (categoria a IV-a).

Corina Ungureanu obține încă un succes în gimnastica artistică. Fosta campioană europeană și mondială cu echipa României a obținut și brevetul de arbitru internațional. Alături de ea, la examenul FIG, categoria IV-a, au promovat Vasilica Agop, Carina Franiov, Ana Maria Iordache, Andreea Petcu și Carmen Traicu. Pentru ciclul olimpic 2022-2024, alte 7 arbitre internaționale și au reinnoit brevetele: Anca Grigoraș (Președinte CTF European Gymnastics -categoria I-a), Angela Cacoveanu (categoria a II-a), Liliana Cosma, Adela Popa, Silvia Stroescu (fostă campioană olimpică, mondială și europeană), Daniela Trandafir (categoria a III-a) și Ileana Hrișcă (categoria a IV-a).

După brevetul obținut pentru gimnastică artistică, Andreea Petcu este arbitru international și la gimnastică acrobatică (categoria a IV-a), iar Bogdan Marian Ioniță la trambulină (categoria a IV-a).

Pe 17 martie, vor avea examen pentru obținerea, sau reînnoirea brevetului internațional, 12 arbitri de la gimnastică aerobică,