Simona Amânar, un nume pentru istorie

Considerată una dintre cele mai valoroase gimnaste din lume, Simona are un palmares impresionant: 7 medalii la Jocurile Olimpice (Atlanta 1996, Sydney 2000), 10 (dintre care 6 de aur) la Campionatele Mondiale și 12 ( dintre care 6 de aur) la Campionatele Europene.

În 2000 a executat în premieră o săritură extrem de dificilă, care îi poartă numele în Codul de Punctaj FIG, în același an fiind desemnată cea mai bună sportivă a lumii la sporturile tehnice.

Simona Amânar a început gimnastica la 5 ani, la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța, iar ulterior a avut dublă legitimare la CSȘ nr. 1 si la CS Farul Constanța. La club s-a antrenat cu Ileana Mihail, Mirela Szemerjai, Nicolae Forminte și Mircea Frum, iar la lotul național, cu antrenorii Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nicolae Forminte si Toma Ponoran.

„Este o onoare pentru mine ca Sala Sporturilor din Constanța să- mi poarte numele. Am multe amintiri, competiții și evenimente care mă leagă de acest loc. Mulțumesc din suflet celor care s-au gândit la mine. Înseamnă o recunoaștere a muncii și a rezultatelor obținute atât ca sportiv, cât și ca om. Mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine în întreagă carieră și implicit constănțenilor pe care i-am avut și îi am mereu în inima mea.” - Simona Amânar

După retragerea din activitatea competițională a continuat să fie aproape atât de gimnastică, împărtășind din experiența sa studenților, cât și de sport în general.
Este lector la Facultatea de Vest din Timișoara, membru în Comitetul Executiv al COSR și Director al Academiei Olimpice. Din 2007 face parte din International Gymnastics Hall of Fame.