PARTENERIAT FRG- GYMNASTICS AUSTRALIA

Pentru a sprijini acest demers la nivel național, Federația Română de Gimnastică implementează o metodă internațională brevetată de revigorare a gimnasticii în școli și de îmbunătățire a pregătirii profesorilor de educație fizică.

Federația Română de Gimnastică (RGF) și Gymnastics Australia (GA) au semnat un Memorandum de Înțelegere care oferă drepturi de utilizare pentru programele destinate dezvoltării în continuare a sportului în România.

Acest material didactic de gimnastică structurat, utilizat în principal pentru gimnastica recreativă, asigură dezvoltarea abilităților de mișcare de bază la copii. De asemenea, pune bazele învățării unor elemente pe care participanții le pot folosi în orice disciplină de gimnastică.

„Federația Română de Gimnastică își exprimă recunoștința față de Gymnastics Australia pentru sprijinul excepțional. Furnizarea acestor instrumente, care sunt extrem de valoroase și ușor de utilizat de către profesorii de sport, va contribui la creșterea atractivității gimnasticii în rândul noilor generații de participanți! Experiența pozitivă a Gymnastics Australia în implementarea acestor programe, care a dus în timp record la peste 200.000 de participanți este un model de bună practică pentru România, pe care Federația Română de Gimnastică, cu sprijinul Ministerului Sportului și Ministerului Educației, dorește să-l implementeze la scară națională!” - Carmencita Constantin, Președinte Federația Română de Gimnastică

În baza acordului dintre cele două organizații, Gymnastics Australia va oferi Federației Române de Gimnastică o licență pentru următoarele patru programe majore:

1) GymMix - programul de gimnastică pentru toate nivelurile
2) GymFun - un program fundamental de mișcare pentru copiii de 5-8 ani
3) GymSkills - un program fundamental de mișcare pentru copiii de 8-12 ani
4) Ignite schools - un program complex de pregătire de specialitate a profesorilor din școlile preșcolare și primare

Toate programele vor fi furnizate în format digital, facilitând accesul la nivel național fiecărui profesor de educație fizică din țară.

Federația Română de Gimnastică are nevoie de sprijinul Ministerelor Sportului și Educației din România pentru a recunoaște gimnastica ca un sport fundamental în dezvoltarea si sănătatea noilor generații. De asemenea, are nevoie de sprijin pentru reintroducerea gimnasticii în programa școlară și pentru a implementa programul pilot, replicabil la scara naționala , de dezvoltare a acestor programe .
Foto: https://agf.az/en/disciplines/gym4all/