20000 de CHF pentru gimnastica din România

În luna aprilie 2022, FRG a aplicat pentru un ajutor global de 65.500 CHF pentru achiziția de aparatură sportivă omologată (pentru Trambulină și Gimnastica aerobică) destinată organizării competițiilor naționale si internaționale și pentru susţinerea participării echipei României la Campionatul Mondial şi la Competiţia Mondială pe grupe de vârstă la Trambulină.

Fundaţia FIG pentru Solidaritate a aprobat în unanimitate alocarea unui sprijin financiar în valoare de 20.000 CHF.

“Federația Română de Gimnastică își exprima gratitudinea față de Fundația pentru solidaritate a FIG pentru acordarea sumei de 20.000 CHF, înțelegând cu totală responsabilitate importanța acestui sprijin“- Carmencita Constantin- Președinte FRG.

În 2020, Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a înființat un fond de solidaritate pentru sportivii și federațiile afectați de pandemia COVID-19, în valoare de 400.000 CHF. Președintele FIG, Morinari Watanabe, a numit inițiativa „un exemplu valoros de solidaritate și prietenie”.
Fondul este administrat de Fundația FIG pentru Solidaritate.

Fundația FIG pentru solidaritate a fost înființată în 2002 la înițiativa președntelui Bruno Grandi pentru a ajuta gimnaștii victime ale accidentelor la competiții sau antrenamente, pentru a dota federații în curs de dezvoltare cu aparatură și pentru a oferi burse unor tineri gimnaști talentați de la toate disciplinele olimpice.