Două junioare, la stagiul de pregătire din Italia

Daria Tănasă si Andreea Popîrlan, însoțite de antrenorii Ileana Hrișcă și Dănuț Vulcan au plecat spre Italia, direct de la Constanța de la Campionatele Naționale de junioare.

Gimnastele, născute în 2010-2012, participă zilnic la două sesiuni de antrenamente. Acestea includ pregătire fizică și specifică la fiecare aparat, prevenirea aaccidentărilor și coregrafie. Din motive de organizare și eficiență, sportivele au fost împărțite în două grupe și lucrează sub îndrumarea lectorilor experți în cooperare cu antrenorii care le însoțesc.
Pe lângă sesiunile practice, lectorii susțin prelegeri despre codul de punctaj și metodologia elementelor de bază.

Comitetul Tehnic Feminin din cadrul European Gymnastics supervizează stagiul de pregătire al cărui conducător este Orna Shai (European Gymnastics).
Alături de Hana Liskarova ( membră a Comitetului Tehnic Feminin din cadrul European Gymnastics) și de Donatella Sacchi ( preşedintele Comitetului Tehnic Feminin din cadrul FIG care va aprofunda codul de punctaj) sunt invitați antrenori experți din România (Liliana Cosma - bârnă și încălzire, Nicolae Forminte - sol), Slovenia (Ricard Crnjac- Paralele), Ungaria (Zoltan Jordanov - Sărituri), Israel (Shiri Shai Katz- coregrafie), Marea Britanie (Nick Ruddock lectii online/zoom), Croația (Tomica Jakopec - video expert).