Viitorul este promițător în gimnastica aerobică

Pe 5 şi 6 noiembrie, la Istanbul, gimnaşti juniori din România, Turcia, Bulgaria şi Ungaria s-au întrecut pentru medalii la Echipe, Individual (masculin şi feminin), Perechi mixte, Trio şi Grup.

S-a concurat la 3 categorii de vârstă: 9-11 ani, 12-14 ani şi 15-17 ani.

România a înscris în competiţie 41 de sportivi, componenţi ai lotului de juniori (Mara Dragomir, Raisa Alexe, Melissa Fărcuţa, Larisa Suiu, Raluca Bocşer, Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Alexandru Berbece) şi ai cluburilor C.S. UNEFS Bucureşti, ACS Academia de Gimnastică Laura Cristache, CSG Gimnis Iaşi, ACS Honey Bears, CS Farul/ CSM Constanţa.

După prima zi de concurs s-au stabilit atât gimnaştii calificaţi în finale, cât şi echipele medaliate. România a câştigat de două argintul: la categoria 9-11 ani şi la 15-17 ani.

În finale, tricolorii au urcat pe podium la toate cele 3 categorii de vârstă.
La Juniori (15-17 ani), Vlăduț Popa a câștigat 3 medalii: aur la Trio, cu Mădalin Boldea și Alexandru Berbece, bronz la Individual masculin și la Grup, cu Mădălin Boldea, Raisa Alexe, Raluca Bocșer și Larisa Suiu.

Cei mai prolifici au fost copiii de la 9-11 ani, care au obținut 7 medalii: una de aur la Trio (Denisa Ciubota, Daria Budeanu Zup și Ioana Pașniciuc), 3 de argint (la Individual Masculin, Perechi Mixte și Grup) și 3 de bronz (Individual feminin, Individual masculin și Perechi mixte).

Gimnaștii înscriși la categoria 12-14 ani au câștigat o medalie de argint (la Individual feminin) și două de bronz (la Trio și Grup).

Rezultatele complete pot fi accesate pe https://frgimnastica.com/storage/1748/6368b41e7372e_balkan_aerobic_champ_allresults_compressed.pdf .