Concurs pentru viitor

Sabrina Maneca Voinea (CS Farul/ CSM Constanța), Alexia Vănoagă (CS Farul/ CSM Constanța), Anamaria Mihăescu (CSA Steaua), Daria Tănasă (CSM Onești), Aniela Tudor (CS Dinamo), Adelina Bădic (CSM Onești) și Miriam Giușcă (CSȘ Bârlad) sunt campioanele României la Individual compus la cele 7 categorii.

Junioare I, Nivel 1
1. Sabrina Maneca Voinea (CS Farul/ CSM Constanța) 52.567 puncte
2. Ella Oprea Crețu (CS Dinamo) 51.400 puncte
3. Lilia Cosman (LPS Cetate Deva) 50.900 puncte

Junioare I, Nivel 2
1. Alexia Vănoagă (CS Farul/ CSM Constanța) 50.267 puncte
2. Miruna Botez (CSȘ1 Constanța) 48.967 puncte
3. Erica Gogoașe (LPS Cetate Deva) 48.300 puncte

Junioare I, Nivel 3
1. Anamaria Mihăescu (CSA Steaua) 49.767 puncte
2. Bianca Maria Dinu (LPS Cetate Deva) 48.001 puncte
3. Natalia Maria Badea (CSA Steaua) 47.800 puncte

Junioare II, Nivel 4
1. Daria Tănasă (CSM Onești) 47.600 puncte
2. Sara Cristea (CSM Onești) 47.400 puncte
3. Iris Iordache (CSA Steaua) 46.366 puncte

Junioare II, Nivel 5
1. Aniela Tudor (CS Dinamo) 49.666 puncte
2. Alessia Voloștiuc (LPS Cetate Deva) 48.567 puncte
3. Ana Gabor (CSM Onești) 46.867 puncte

Junioare III, Nivel 6
1. Adelina Bădic (CSM Onești) 45.367 puncte
2. Ștefania Boboc (LPS Cetate Deva) 43.684 puncte
3. Delia Jitea (LPS Cetate Deva) 43.683 puncte

Junioare III, Nivel 7
1. Miriam Giușcă (CSȘ Bârlad) 48.083 puncte
2. Anastasia Stancu (CS Dinamo) 47.701 puncte
3. Marisa Huțupașu (CSȘ 1 Timișoara) 45.817 puncte

Rezultatele complete pot fi accesate pe https://frgimnastica.com/storage/1788/638269a1c65e5_Rezultate-CN-GAF-BACAU-26.11.2022_compressed.pdf .

Ultima zi a Campionatului Naţional individual pentru junioare de la Bacău a fost una în care gimnastele şi-au stabilit ierarhiile în finalele pe aparate.

Amalia Ghigoarţă (LPS Cetate Deva, aur la bârnă şi la paralele) şi Sabrina Maneca Voinea (CS Farul- CSM Constanţa, aur la sărituri şi la sol) şi-au împărţit titlurile de campioane la Junioare I, Nivel 1, Ella Oprea Creţu (CS Dinamo) urcând pe podium în toate cele 4 finale: argint la bârnă şi la sol, bronz la paralele şi la sărituri. Dublă de argint pentru Lilia Cosman (LPS Cetate Deva), la paralele şi la sărituri, iar Ioana Danciu (LPS Cetate Deva) a câştigat două medalii de bronz la bârnă şi la sol.

La Junioare I, Nivel 2, medaliatele concursului individual din prima zi a Campionatelor Naţionale au fost şi protagonistele finalelor pe aparate. Campioana naţională, Alexia Vănoagă (CS Farul -CSM Constanţa), a mai câştigat 4 medalii: aur la sărituri, argint la bârnă, la paralele şi la sol. Medaliată cu argint la individual, Miruna Botez (CSŞ 1 Constanţa) este campioana României la bârnă şi la sol, obţinând bronzul la sărituri. Erica Gogoaşe (LPS Cetate Deva) a obţinut aurul la paralele şi bronzul la bârnă, Monica Florea (CSŞ 1 Constanţa) a fost a doua la sărituri, iar Bianca Vişovan (CS Farul -CSM Constanţa) şi Ştefania Păun (CSA Steaua) s-au clasat pe locul al 3-lea la paralele, respectiv la sol.

Melisa Orazacai, câştigătoarea finalei la sărituri şi a medaliei de bronz la paralele, este singura dintre medaliatele cu aur ale Junioarelor I, Nivel 3, care nu au urcat pe podium şi la individual. Aur la bârnă, argint la sărituri şi la sol pentru Anamaria Mihăescu (CSA Steaua), aur la paralele şi bronz la bârnă pentru Bianca Dinu (LPS Cetate Deva), aur la sol pentru Natalia Badea (CSA Steaua). Andra Donose (CSŞ Bârlad) a obţinut bronzul la sărituri, iar gimnastele de la CSA Steaua, Ayana Luca şi Ana Maria Burlacu au câştigat medaliie de argint la paralele şi la bârnă, respectiv bronz la sol.

7 gimnaste de la 6 cluburi au urcat pe podium la Junioare II, Nivel 4. Daria Tănasă (CSM Oneşti) a dublat titlul de campioană de la individual cu aurul de la sol şi bronzul de la sărituri. Vicecampioana naţională, Sara Cristea (CSM Oneşti), s-a abonat la argint la această ediţie a naţionalelor. Ea a mai urcat pe treapta a doua a podiumului la sărituri, bârnă şi la sol. Nelli Papana (CS Farul- CSM Constanţa) a câştigat aurul la bârnă şi argintul la paralele, Ariana Cotu (LPS Cetate Deva) - medalia de aur la paralele, Andreea Popârlan (CSŞ Focşani) – aur la sărituri şi bronz la bârnă, Alexia Blănaru (SCM Bacău) – bronz la sol şi Iris Iordache (CSA Steaua), bronz la paralele. Campioană la individual la Junioare II, Nivel 5, Aniela Tudor (CS Dinamo) a dominat finalele pe aparate câştigând 3 dintre cele 4 finale: aur la sărituri, bârnă şi sol. Alessia Voloştiuc (LPS Cetate Deva) s-a impus la paralele şi a fost a doua la sol. Au mai urcat pe podium Ana Gabor (CSM Oneşti) - argint la bârnă, bronz la sărituri şi la sol, Bianca Holban (CSŞ Focşani) -argint la sărituri, Alexandra Curcă Drăgan (LPS Cetate Deva) - argint la paralele, Alexandra Nica (CSA Steaua) - bronz la paralele şi Bianca Ioniţă (CSA Steaua) - bronz la bârnă.

4 finale, 4 câştigătoare, 4 cluburi la Junioare III, Nivel 6: Selena Kapca (CSM Arad) este campioana României la sărituri, Diana Ilinescu (CSA Steaua) s-a impus la paralele şi a fost a 3-a la sol, Adelina Bădic (CSM Oneşti) a obţinut aurul la bârnă şi argintul la sol, iar Ştefania Boboc (LPS Cetate Deva) a câştigat medalia de aur la sol şi bronzul la sărituri. Au mai urcat pe podium Ana Maria Banu (CSŞ Focşani) -argint la sărituri, Mara Buraga (CSA Steaua) - argint la bârnă, bronz la paralele şi Alexandra Zimerman (CSM Arad) - argint la paralele, bronz la bârnă.

La Junioare III, Nivel 7, după titlul la individual, Miriam Giuşcă (CSŞ Bârlad) a mai câştigat 4 medalii ( două de aur, la paralele şi la bârnă şi două de argint, la sărituri şi sol). Anastasia Stancu (CS Dinamo) s-a impus la sărituri şi sol, fiind a doua la bârnă. Argint pentru Andreea Ioga (CS Farul - CSM Constanţa), bronz pentru Ecaterina Căldăraru (CSŞ Bârlad) la bârnă, Sara Ion Corduneanu ( CSŞ 1 Timişoara)- la paralele şi Alessia Albulescu (CSM Arad)- la sărituri şi sol.

Rezultatele finalelor pe aparate pot fi accesate pe site-ul Federaţiei Române de Gimnastică
https://frgimnastica.com/storage/1791/6383981d834a4_Rezultate-Complete-CN-GAF-BACAU_compressed.pdf
https://frgimnastica.com/storage/1790/638355f48811b_Finale-pe-aparate-Junioare-III-si-II.pdf
https://frgimnastica.com/storage/1792/638398fa1b176_Rezultate-GAF-Bacău-N3-N1-Finale.