Cupa României

La BT Arena din Cluj Napoca, FRG și autoritățile locale au organizat primul eveniment al gimnasticii artistice și aerobice după Campionatele Europene din 2017.

Pentru Marian Drăgulescu s-a organizat retragerea oficială. Cel mai bun gimnast român a urcat cu emoție pe podium, amintindu-și de cele mai dragi medalii, cele câstigate în urmă cu 5 ani la europenele de acasă (două, dintr-un total de 31).

Dan Grecu, primul campion mondial din România și antrenorul care a stat la baza succeselor europene, mondiale și olimpice ale generației de aur a gimnasticii masculine, a fost numit Vicepreședinte onorific al FRG.

Cei mai buni gimnaști ai României din 2022 au fost premiați, iar primii 3 de la fiecare categorie au urcat, simbolic, pe podium.

Gimnastică artistică feminină:

1. Ana Maria Bărbosu
2. Amalia Puflea
3. Sabrina Maneca Voinea
4. Amalia Ghigoarță
5. Miruna Botez
6. Andreea Preda
7. Anamaria Mihăescu
8. Alexia Vănoagă
9. Ella Oprea Crețu
10. Ioana Stănciulescu
Bianca Vișovan
Silvia Sfiringu

Gimnastică artistică masculină:

1. Gabriel Burtanete
2. Andrei Muntean
3. Nicholas Țarcă
4. David Puicea
5. Robert Burtanete
6. Norbert Marcu
7. Andrei Titi
8. Rafael Szabo
9. Răzvan Marc
10. Roland Modoianu
Nicolae Bera

Gimnastică aerobică:

1. Gabriel Bocșer
2. Daniel Țavoc
3. Mihai Popa
4. Leonard Manta
5. Antonio Surdu
6. Daria Mihaiu
7. Darius Branda
8. Sandra Dincă
9. Miruna Iordache
10. Mirela Frîncu

Cupa României a fost câștigată de Echipa 4: Sabrina Maneca Voinea, Andrei Muntean, și Aerobic Dance - Antonio Surdu, Leonard Manta, Darius Branda, Sandra Dincă, Daria Mihaiu, Miruna Iordache.
Pe locul al 2-lea s-a clasat Echipa 5: Amalia Ghigoarţă, Roland Modoianu, Trio: Leonard Manta, Daniel Ţavoc, Miruna Iordache, iar pe treapta a 3-a a podiumului a urcat Echipa 3: Ana Maria Bărbosu, Răzvan Marc, Perechi (juniori) - Mădălin Boldea, Mara Dragomir.

Rezultatele complete pot fi accesate pe site-ul federației www.frgimnastica.com .

Majoritatea gimnastelor fac parte din proiectul "Țară, țară vrem campioane!", coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

"Felicitari gimnaștilor, antrenorilor, și tuturor celor care muncesc și susțin cu dăruire și încredere gimnastica din România ! Vă urez succes în continuare !" - Constantin Vasilescu, Președinte Executiv al Uniunii Generale a Industriasilor din România (UGIR-1903)Constantin Vasilescu- Președinte Executiv al Uniunii Generale a Industriasilor din România (UGIR-1903), a donat 5000 de euro pentru premierea echipelor care au urcat pe podium, felicitând federația pentru eforturile continue de a susține sportivii de la toate categoriile și de la toate disciplinele.

Finalul evenimentului a fost marcat de un moment emoționant, avându-I ca protagoniști pe toți sportivii participanți - “Simbioză” și a cărui coregrafie a fost semnată de Marcela Fumea.