Gimnastica are sală la Brașov!

În urma ședinței maraton a Consiliului Local al Muncipiului Brașov s-a aprobat propunerea de reconversie temporară a noii săli de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 „Diaconu Coresi”.

La finalul a peste 6 ore și jumătate de discuții, s-a hotărât ca în perioada următoare, sala nou construită în curtea școlii să fie amenajată astfel încât să se poată desfășura și antrenamentele gimnaștilor de performanță și orele de sport ale elevilor, prin modificarea, parțială, a suprafeței sălii. Pe termen mediu, 24 de luni, obiectivul municipalității este să mai construiască încă o sală de sport, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI), în care să își desfășoare orele elevii Școlii nr 2, moment în care sala care a fost construită acum va deveni centru de pregătire pentru gimnastica de performanță (gimnastică artistică- feminină și masculină, gimnastică aerobică, gimnastică acrobatică, parkour si gimnastică pentru toti). Față de scenariul inițial, varianta aprobată de membrii Consiliului Local prevede ca în locul vechii săli de sport, care va fi demolată, primăria să amplaseze în următoarele luni un balon, astfel încât elevii școlii să poată juca și fotbal în timpul orelor de sport.

La această ședință a participat o delegație de 18 persoane (reprezentanți ai FRG, antrenori, profesori de sport, cadre universitare). Alături de Nadia și de primul campion mondial al gimnasticii masculine, Dan Grecu și alți mari sportivi ai României au susținut demersul celor care își doresc sa facă performanță în orașul de la Poalele Tâmpei.

“În numele întregii comunități a gimnasticii din România, doresc să mulțumesc d-lui Primar Allen Coliban și tuturor membrilor Consiliului Local al Municipiului Brașov, care, prin vot unanim, au ales echilibrul între interesul local și cel național, continuând să privească, cu încredere, spre viitor ! Federația Română de Gimnastică , cluburile Brașovia și Corona Brașov vor avea o casă nouă în care atât copiii Școlii Gimnaziale Nr 2, cât și toți copiii din Brașov și împrejurimile acestuia vor avea unde să descopere lumea magică a unei săli de gimnastică! Sunt convinsă că mesajul Nadiei Comăneci va fi unul vizionar și că nu va trece mult timp până când multe steluțe talentate vor purta numele Brașovului în întreagă lume ! “- Carmencita Constantin - președinte FR Gimnastică

Mulțumim pentru sprijin și susținere marilor campioni ai României, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și European Gymnastics.

Lucrările sunt finalizate și în perioada următoare, în paralel cu reconversia sălii, va fi achiziționată aparatura de gimnastică și va avea loc darea acesteia în folosință.