Verificare loturi naționale

La senioare, verificarea a fost deschisă atât componentelor lotului național, cât și sportivelor de club cu vârsta eligibilă de participare.

Lot Național Deva: Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Silviana Sfiringu, (Mara Ceplinschi si Ella Oprea se află încă în perioada de recuperare). Antrenori: Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean, Ramona Micu, Cătălin Meran.

Lot Național București: Sabrina Maneca Voinea (a efectuat doar antrenamente, fără să participe la concursul de verificare și selecție). Antrenori: Camelia Voinea și Cristian Moldovan.

CS Dinamo Bucuresti: Antonia Duță. Antrenor: Cristian Moldovan.

În urma întrecerii de la Deva s-a stabilit componența delegatiei care va participa la Palma de Mallorca, în perioada 14-19.03.2023, la concursul triunghiular pe echipe (Spania, Suedia, România). La competiția care reprezintă încă o etapă de verificare și de simulare a campionatelor europene vor participa: Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Antonia Duță. Antrenori: Camelia Voinea, Cristian Moldovan, Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean și Ramona Micu. Arbitră: Liliana Cosma.

În condițiile în care obiectivul FRG în acest an este calificarea echipei României la Jocurile Olimpice de la Paris, în perioada următoare se va pune accent pe valorificarea la maximum a potențialului componentelor echipei. Vor avea loc mai multe verificări interne și internaționale simulând competițiile de obiectiv. Primul pas îl reprezintă Campionatele Europene din Antalya. În Turcia echipa României trebuie să obțină calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

FRG a invitat pentru evaluare o brigadă de arbitraj neutră formată din Donatella Sacchi (președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul FIG), Anca Mihăilescu Grigoraș (președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul European Gymnastics), Johanna Gratt (membru al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul FIG) și Liliana Cosma (arbitru internațional, ctg. III).

La junioare au fost convocate sportivele nominalizate în CNOPJ și în sistemul BOPJ, astfel:

CNOPJ Constanța: Miruna Valentina Botez, Alexandra Florea, Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Gabriela Vișovan. Antrenori: Carmen Traicu și Ciprian Crețu.

CNOPJ Deva: Marcela Cercea, Bianca Dinu, Crina Elena Tudor. Antrenori: Adela Popa si Florin Cotuțiu.

BOPJ Steaua: Ana Maria Burlacu, Ayana Maria Luca, Anamaria Mihăescu. Antrenori: Angela Cacoveanu și Sebastian Nemeș.

BOPJ Constanța: Melisa Orazacai. Antrenoare: Camelia Voinea.

În urma rezultatelor obținute, delegatia care va participa la DTB Pokal Junior Team Challenge ( 15 – 19.03.2023, Stuttgart) este: Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Dinu, Crina Elena Tudor, Alexandra Florea, Anamaria Mihăescu. Antrenori: Adela Popa, Ciprian Crețu si Sebastian Nemeș. Arbitre: Ileana Hrișcă și Daniela Trandafir. Competitiția de la Stuttgart face parte din programul de pregătire și selecție pentru participarea la Campionatele Mondiale de juniori din Antalya.