Recepție în onoarea gimnastelor din România

Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman, Mara Ceplinschi, Andreea Preda, Ioana Danciu, Ella Oprea Crețu, Melissa Orazacai, Natalia Badea, Ana Maria Burlacu, Iris Iordache și Ayana Luca împreună cu antrenorii Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuțiu, Daymon Montaigne Jones și Sebastian Nemeș au avut parte de o primire emoționantă la Primăria din Saint Etienne.

Oficialii francezi au multumit echipei Romaniei că a ales oraşul Saint-Etienne şi Polul francez de gimnastică pentru pregătirea în vederea calificării și participării la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris : "Suntem foarte onoraţi să vă primim astăzi, când, coincidenţă sau nu, este Ziua Internaţională a Spiritului Olimpic. Ne-am informat despre delegaţia României şi despre nivelul sportivilor, şi suntem cu adevărat impresionaţi ".

Consulul general al României la Lyon, Anca Opriş, a subliniat sacrificiile le presupune viaţa de sportiv de înaltă performanţă, le-a felicitat pe gimnastele din echipa naţională a României pentru eforturile lor şi le-a urat mult succes în pregătirea pentru Jocurile Olimpice şi pentru competiţiile care se vor desfăşura până atunci.

Saint-Etienne a fost desemnat (oraşul şi metropola) una dintre gazdele Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2024.

Gimnastele care participă la cantonamentul din Franța fac parte din proiectul “Țară, țară vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV PETROM.

Federația Română de Gimnastică mulțumește COSR, Fundației “Casa Campionilor” și CSA Steaua care au finanțat acest stagiu de pregatire.