World Gymnaestrada, ediția 17

În spiritul Gimnasticii pentru toți la festival s-au înscris participanți cu vârsta cuprinsă între 7 și 70 de ani. Aflați la început de drum, reprezentanții Gimnasticii pentru toți din România nu participă la această ediție a festivalului.

World Gymnaestrada atrage cel mai mare număr de participanți activi dintre toate evenimentele organizate de Federația Internațională de Gimnastică. Participarea este deschisă tuturor, indiferent de sex, vârstă, rasă, religie, cultură, abilitate sau statut social.

Impresionanta ceremonie de deschidere va fi urmată, până sâmbătă, de aproximativ 300 de ore de spectacole.

Nu a lipsit de la festivitate nici președintele FIG, Morinari Watanabe, care a fost impresionat de spectacolul urmărit : „Este o plăcere să fiu aici cu voi astăzi în frumosul oraș Amsterdam, pentru a sărbători începutul celei de-a 17-a ediții World Gymnaestrada. Olanda este leagănul acestui eveniment, deoarece prima sa ediție a avut loc la Rotterdam în urmă cu 70 de ani. Săptămâna aceasta, Amsterdam va fi casa a mii de participanți din întreaga lume, care vin să sărbătorească gimnastica în spiritul bucuriei și al prieteniei. Cu împrejurimile sale pitorești, sunt convins că este locația perfectă pentru a crea amintiri pe viață. Le doresc tuturor o săptămână minunată.”