Ministrul Novak a intrat în Cetatea Gimnasticii

Printre gimnaștii care au reprezentat 11 cluburi din România, s-au aflat și componenții lotului național de juniori care se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de la Baku (27-29 mai).

Organizatorii - LPS Cetate Deva cu sprijinul DJTS Hunedoara, a sponsorilor, al federației și ai Primăriei din Deva, au asigurat pentru gimnaștii care au urcat pe podium, medalii, diplome, tricouri și cupe.

Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului a asisat la câteva evoluții din programul competiției și a oficiat două festivități de premiere.
În istoria competiției este prima ediție la care participă ministrul de resort, care a fost însoțit de europarlamentarul Iuliu Wincler și de Vetuța Stănescu, deputat în Parlamentul României.

Pentru componenții lotului național de juniori a fost o verificare utilă. Claudia Ristea a primit cea mai mare notă din concurs, la individual, 20.700, iar duelul din proba de cuplu a fost câștigat cu 20.150 de Larisa Șuiu/Vlad Siminea, care au fost talonați îndeaproape de Daria Alexandra Mihaiu și Augustin Branda, sportivi cotați cu șanse mari la podium la Campionatele Mondiale de la Baku.

Printre cei medaliați la ediția din acest an s-au aflat Hanna Cojiță / Beniamin Mujdei (CS Universitatea Arad) și Daria Mona / Daniel Anton( LPS Cetate Deva) în proba de cuplu, trio-ul Elena Bianca Lungu / Mara Oltean / Ana Karina Petru de la CS Farul Constanța, Maria Panciu Vrânceanu (Farul Constanța), Claudia Elena Ristea (UNEFS București).

Rezultatele complete se află în atașament.